Skånes djurpark

I måndags var vi på Skånes djurpark med mormor och morfar (farmor o farfar o svägerskan skulle följt med, men fegade ur för att det verkade bli regn ;) )

Vi hade underbart djurparksväder - inte för varmt och inte för kallt, lite sol och i det närmaste inget regn (det kom ett par droppar men det räknas knappt som regn)

De flesta djuren var villiga att visa upp sej - kunde det bli bättre???

Här är lite bilder från dagen:

image181
Det Oscar gillade bäst med djurparken var grävmaskinerna precis innanför entrén. Vi fick knappt med honom att titta på djuren. Hela rundan runt parken undrade han när han fick gå till grävskopan...

image182
Traktorn kom inte långt efter grävmaskinerna i popularitet hos sonen. (Innan vi skulle åka hem skulle han bara köra och hämta pizza med traktorn )

image183
Skogens konung ställde villigt upp på en bild.

image184
För alla er som läst barnboken "Petter och hans fyra getter" så presenterar jag geten Vit. Vi letade NOGA efter Röd, Gul och Blå men de var inte på plats i parken den här dagen.

image185
Solen tittade fram emellanåt...

image187
Till och med "lilla" jag fastnade tydligen på bild, dagen till ära.

image186
Ebba ammades när vi kom fram, var med och fikade sen sov hon HELA rundan i parken. Innan vi åkte hem fick vi väcka henne så hon fick mat innan vi körde hemmåt igen.

På det hela taget en mycket lyckad dag som avslutades med en suuuupergod pizza/kebabtallrik från favvis pizzerian. Alla var sååååå hungriga att vi kunde ätit i stort sett vad som helst... Men kebab är MUMS!!!

Läst ut sista Potter-boken

image180

Det var med blandade känslor jag började läsa den sjunde och sista Harry Potter boken. Jag ville få reda på vad som skulle hända i boken men samtidigt ville jag inte att de underbara historierna skulle ta slut.

Inte trodde jag att jag skulle bli så biten av historien när jag "tvingades" att läsa första delen på en av mina engelskkurser på högskolan. Men jag har så fort jag fått chansen kastat mej över och slukat de sju böckerna. Vissa av dem har jag läst först på engelska och sedan på svenska. Helt klart är böckerna bäst på originalspråket...

Så nu efter 600 sidor, mycket spänning och massvis med tårar är tiden med Harry och hans vänner förbi. Om jag inte tar böckerna och läser dem igen, men det är ju inte samma sak...

J K Rowling kunde inte ha avslutat serien bättre. Jag bara älskar hennes sätt att skriva och sättet hon knöt ihop hela historien var enligt mej helt fantastiskt.

Nu har min bok lämnats till nästa läsare, min svägerska, som också är ett inbitet Harry Potter-fan. Ojojoj vad svårt det varit att inte tala om för henne vad som har hänt efter hand som jag läst. Längtar tills hon är klar med boken så att vi kan prata om den!

Hoppas på att det kommer lite QK-dies hem till mej från Jane på Scrapaddicted under veckan!

Penny Blackbeställning!

Igår var farmor och farfar här och hämtade sina kort och jag inkasserade lite nya pyssel-shopping-pengar *jiii-haa*
De brände i fickan så jag tyckte att det var lika bra att lägga en beställning på några Penny Black-stämplar som jag dreglat över ett tag!
Poppes stämplar har förbeställningar och i slutet av augusti kan jag börja göra kort med mina nya stämplar!

image179
(Bilderna lånade från Poppes Stämplar)

Lillskruttan har kommit på hur man gör när man snurrar runt från rygg till mage och har övat flitigt på det idag.
Igår var jag och Oscar på stan och spenderade barnbidraget på kläder till de små illbattingarna. Det är mysigt att få en stund med bara honom - även om det bara blev en runda på stan...

Imorgon ska vi (om vädret tillåter) träffa Oscars "dagisfröken" och förhoppningsvis hans dagiskompisar och grilla. *mysigt*

Kortmakarverkstad

Min farmor och farfar brukar köpa ett gäng kort av mej för att ha och skicka till vänner och bekanta. Nu var deras lager slut så de beställde nya.

De senaste dagarna har jag suttit och knåpat ihop kort till dem.

(Klicka på bilderna för att se dem större)
           
             
         

Ett stort tack riktas till alla underbara männsikor som delar med sej av sina skisser på nätet!
(Agno02 , Tussan, Rosette, Lina och ÅsaF)

Jag ska försöka få iväg en beställning på foton snart så att jag har nya härliga bilder att scrappa!!!

Dopet avklarat!

Igår döptes lillskruttan i Nosaby kyrka. Det var bara släkten i kyrkan och pästen höll en fin och personlig dopgudstjänst för Ebba! Hon har fått samma faddrar som Oscar, dvs morbror och faster.

Efter dopet samlades vi 38(!) pers i vårt lilla hus och avnjöt lunch bestående av kokt nypotatis, varmrökt lax med mumsig sås och sallad. Jordgubbstårta och kaffe klarades också av innan gästerna började röra sej hemåt igen.

En stressig, härlig och minnesvärd dag!!!

När gästerna gått hem och vi stökade undan alla bord och stolar la faster ner Ebba på golvet och för första gången lyfte hon huvudet riktigt högt när hon låg på mage. Som tur var hann jag hämta kameran och elegant slänga mej på golvet för att få framsteget på bild :) Ja, man är ju tokig - scrappas ska det!!!!

image166

Idag är Oscar på semester hos farmor o farfar och rumpan är på bättringsvägen så jag har kunnat sitta o stämpla o färglägga lite. Snart har jag förhoppningsvis en hel radda kort att visa upp :)