Julkortsmakeri

Mitt pysslande koncentrerar sej just nu till julkortsmakeri, så här ser det ut när jag pysslar - liiiite har jag plockat undan, vill inte att barnen ska komma och dra i för mycket grejer...

Lovar att det kommer inscannade kort snart! 13 kort är klara, 17 kvar att fixa till...

image270

Och ett litet smakprov...

image271


Fredagsmys!

I fredags var min svägerska (ja, nästan är hon väl det) här och käkade mysmiddag med oss! Supermys - Oscar älskar sin faster "Nenne".

Innan Doobidoo så hade vi en liten stund och vi passade på att testa mitt Singstar till PS2:an!!! Hur underbart roligt är inte det då.

Oscar ville också sjunga, men det var inte några sånger han kunde, men han körde på ändå!!!

Så här mysigt hade vi:

image268  image269

Vi sjunger nog hellre än bra, men på den lätta nivån kan man plocka rätt mycket poäng ändå...

Lite knodd-uppdatering!

Nu rasar det bara på i utvecklingen för vår lilla tjej! Hon ställer sej upp mot allt hon kan och börjar så smått ta lite steg längs möbler. Och det verkar som om det är en liten bissing på gång också!!!

image266  image267

Och storebror har också lärt sej nya grejer! Nu kan han göra både ettan och tvåan i toastolen!!! Sååååå skönt att det äntligen släppt. Nu är det bara blöja på natten, men den åker nog snart den också!

Beskrivning på skjortvikning....

Efter önskemål kommer här en (förhoppningsvis lättföljd) beskrivning på hur man viker en skjorta!

1. Skär till en bit papper som är 7,5 cm x 15,3 cm.

2. Mät ut mitten på kortsidorna och gör ett litet märke med en blyertspenna på baksidan av pappret.

3. Vik in långsidorna mot mitten så att du har en 3,75 cm bred och 15,3 cm lång bit med en öppning i mitten framför dej.

4. Vik upp igen.

5. Mät och gör märke 4 cm från nedrekanten. Vik vid märket.

6. Vik in långsidorna igen.

7. Vik ut ärmarna genom att göra ett märke 4 cm från den vikta kanten och sedan göra en vikning från "axeln" till märket. (se bild nedan)

8. Vik in ca 8 mm i överkant på skjortans baksida, detta ska bli kragen.

9. Mät 2,5 cm från den nyvikta kanten och gör ett märke på båda ytterkanterna. Vik in kragen mot mitten så att du får en vikning från mitten av skjortan till märkena, på snedden. Båda kragflikarna ska mötas på mitten.

10. Vik nu upp "framsidan" av skjortan in under kragflikarna och tryck till i nerkant av skjortan.

image265

Nu är själva vikningen färdig! Vill du kan du limma ihop skjortan så att den inte viker upp sej på kortet.
Jag har limmat dit en slips som jag klippt ut i kopieringspapper och sedan duttat med stämpeldyna på.

På scrappiz finns en artikel om hur man viker en lite större skjorta (med lite annorlunda ärmar) som jag skrivit.
Här är en direktlänk.

Hoppas att du lyckas med vikningen. Lämna gärna en kommentar om det är något som är oklart eller om du gjort en skjorta efter min beskrivning så att jag kan kika!

Fars dag!

I helgen har det firats pappor i dagarna tre! Svärfar i fredags, pappa och farfar i lördags och sambon i söndags!

Här kommer korten som de fick.

image261

image262

image263

Samma papper (ett gammalt chatterbox som var det första pappret jag köpte när jag började scrappa ;o)), vikta skjortor efter beskrivningen i senaste Scrapbooking mm och lite QK text och cirklar.

Lite annat pyssel!

Även om vardagen egentligen inte bjuder på så mycket pysseltid med två små barn, så kan man lyckas sno åt sej en del tid!

Den här veckan har jag hunnit med en hel del!

Jag har lärt mej virka igen! Eller igen och igen - har väl egentligen aldrig virkat nåt på riktigt... Jag övar med lite virkade "Prinsess-bakelser" som Oscar ska få att leka med... Kanske blir det bra nog att ge bort tids nog - har inga bilder på mina alster just nu, men jag lovar att det kommer!!!

Sen har jag sytt lite bullar till Oscar också! Sååå kul men lite problems att hitta velour att sy i...
Det var läääänge sen jag använde symaskinen till annat än att sy på LOs. Men det kommer garanterat att bli mer sytt här! Blev sååå inspirerad av bilderna på
Bombadills hemsida, skulle med lätthet kunnat köpa alla deras godsaker, men med en tunn plånbok så tänkte jag testa att sy lite själv...

Så här blev mina bullar (det blev fem av varje):

image259
Kanelbullar i brun velour med broderat pärlsocker...

image260
Lussekatter i velour med broderade russin...

Lillskruttan tyckte att de så smaskiga ut och tuggade glatt på dem men då blev storebror arg för det var minsann hans bullar och han skulle ha dem när han bjöd mormor o morfar och kompisarna på fika!!!

Har ni fler tips på vad man kan sy/virka eller på  var man kan hitta velour i skojsiga färger så tipsa gärna mej gärna!!!

Är fortfarande farligt pysselsugen!

Vardagen just nu...

Det händer en hel del här hemma!

Vi håller på och "renoverar" i tvättstugan - jag har ända sedan vi flyttade in velat fixa till lite mer bänkyta i vår ganska stora, men dåligt planerade tvättstuga. Nu har vi kommit igång med projektet vilket även inkulderar; nya överskåp = massvis med mer förvaring, en garderob till = plats att hänga barnens ytterkläder *jippie*, som sagt mer bänkyta och en ny vask!

Det kommer att bli såååå bra när det är klart!!!

Lillskruttan tar språng i utvecklingen, under två veckors tid har hon lärt sej sitta själv och dessutom har hon börjat krypa! Hon reser sej till knästående mot allt hon kan, men har inte riktig koll och en del gånger slutar det tyvärr med att hon bankar huvudet i golvet... Trist att man inte kan vara överallt hela tiden :o( Igår reste hon sej dessutom upp helt när jag satt i soffan - nu har man ännu mindre koll på henne - hon är verkligen överallt hela tiden!

image257

Oscar är ett underbart, gulligt, härligt trotsmonster. Ibland håller han på att driva sambon och mej till vansinne och ibland är har världens goaste unge - jobbigt för alla inblandade! Han älskar sitt lego (nu börjar duplot bli mindre intressant och han vill leka med mitt och sambons gamla lego från när vi var små) och tycker att det är väldigt roligt att kolla film på TVn. Dessutom tycker han det är supermysigt att sitta i knät och lyssna när man läser för honom!

image258

Ja, livet rullar på, det är skönt att ha kommit in i lite rutiner här hemma - jag är en inbiten slappare, gör inte fler knop än nödvändigt (måste ta mej i kragen och gräva mej igenom tvätthögen!) - men nu kan vi i alla fall ha lite koll på när saker ska göras och livet går att planera lite bättre!